سوالی دارید؟
تمایل دارید صفحه اینستاگرام کبیر را مشاهده نمایید؟

محتوای الکترونیکی

صفحه اصلی محتوای الکترونیکی

آدوب پریمیر چیست و تاریخچه آن

آدوب پریمیر چیست و تاریخچه آن
در صنعت فیلم سازی از نرم افزار های متنوعی استفاده می شود. نرم افزار هایی که هر یک با کارایی ها و قابلیت هایی متنوعی که دارند، برای هدفی به خصوص در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. البته بسیاری از این نرم افزار ها، کاربردی فراتر از صنعت فیلم سازی داشته و از آن ها در زمینه های بسیار متعددی استفاده می شود.
یکی از نرم افزار های پرکاربرد در حوزه ویرایش و ادیت فیلم، برنامه پریمیر است. این برنامه که با نام کاملا Adobe Premiere pro نیز شناخته می شود، یکی از نرم افزار های پر کاربرد در زمینه ویرایش و ادیت فیلم و محتوا های ویدئویی است.

این برنامه کارایی های بسیار منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد و می توان آن را به عنوان یکی از پرطرفدار ترین نرم افزار های ویرایش فیلم در نظر گرفت. در ادامه این مطلب در خصوص این برنامه و قابلیت ها و مشخصات آن بیش تر آگاهی کسب می کنیم.

نرم افزار پریمیر چیست؟
همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد؛ این برنامه از جمله نرم افزار های ارائه شده توسط Adobe system است و می توان آن را با نام ادوبی پریمیر پرو نیز معرفی کرد. Adobe، این برنامه را در قالب یک نرم افزار حرفه ای برای ادیت و ویرایش فیلم و محتوا های ویدئویی معرفی کرده است.

در نتیجه نرم افزار پریمیر را باید به عنوان یک نرم افزار ویرایش گر حرفه ای تعریف کرد. جالب است که از دید تعریف لغوی، این واژه در دیکشنری با معانی پیشرو، اولین ستاره نوظهور یا اولین نمایش و شبکه سرگرمی تعریف می شود.

بنابراین می توان گفت که این برنامه در حوزه فیلم و سرگرمی دسته بندی شده و برای ارائه یک پیش نمایش از فیلم و محتوای ویدئویی و ویرایش و تدوین آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. انواع محتوا های ویدئویی آنلاین، ویدئو های تبلیغاتی، فیلم های تلویزیونی و سینمایی و … را می توان به کمک این نرم افزار ویرایش کرد.

تاریخچه نرم افزار Premiere
برای بررسی تاریخچه این برنامه و نقطه شروع آن، باید به سال 1991 یعنی حدود 30 سال پیش برگردیم. در  این سال، اولین نسخه رسمی از این نرم افزار منتشر شد. این برنامه همان طور که گفته شد، متعلق به Adobe system  است و باید آن را به عنوان توسعه دهنده نرم افزار پریمیر معرفی کرد.

نسخه اولیه این برنامه که یک نسخه ساده از آن بود، همان Adobe Premiere بود که بعد از پیشرفت و تکمیل شدن آن؛ به Adobe Premiere pro تغییر نام داد. اولین نسخه پرو از این نرم افزار نیز برای اولین بار در سپتامبر سال 2003 منتشر شد.

نکته قابل توجه این است که نسخه اولیه این برنامه، یعنی پریمیر، تنها برای سیستم عامل مک در نظر گرفته شده بود. در نهایت با توسعه این نرم افزار، نسخه پرو آن هم برای مک و هم برای ویندوز قابل اجرا بود. در نهایت نسخه های متعددی از این نرم افزار منتشر شد که هر یک مشخصه های متفاوتی داشتند و باگ های نسخه های قبلی در آن ها برطرف شده بود. آخرین ورژن از این برنامه نیز در اکتبر سال 2020 منتشر شد که نسخه جدید را با نام Premiere CC معرفی می کنند.

معرفی نسخه CC نرم افزار پریمیر
بعد از معرفی نسخه اولیه پریمیر و بعد از آن معرفی نسخه های پریمیر پرو و پریمیر سی اس، که به صورت رایگان و بدون نیاز به پرداخت حق عضویت در دسترس کاربران قرار داشت، کمپانی ادوبی، نسخه ای جدید از این نرم افزار را تحت عنوان Premiere Pro CC معرفی کرد.

CC  در این نسخه به Creative Cloud اشاره دارد و به نسخه ای از نرم افزار پریمیر پرو اشاره دارد که برای استفاده از آن نیاز به پرداخت حق عضویت وجود دارد. به این ترتیب کاربران برای استفاده از مزیت های این نسخه به روز شده، باید ابتدا نام نویسی کرده و حق عضویت آن را پرداخت کنند.

Adobe تقریبا در بازه های زمانی 12 تا 18 ماهه نسخه های به روز شده Premiere Pro CC را منتشر می کند. نسخه هایی که سالانه از این نرم افزار منتشر می شود، دارای آپدیت هایی است که موجب بروز برخی تفاوت ها در نسخه های جدید تر با ورژن های قبلی می شود.

0 نظر


لطفا وارد شوید و نظر خود را ثبت نمایید.

بهترین ها

  نام تعداد آزمون میزان موفقیت
Photo َAmeneh Darvishzadeh 1 100/00 %
Photo Mehrad Hashemi 1 100/00 %
Photo مهدی حسین پور آقائی 1 100/00 %
Photo zahra namdari 46 98/21 %
Photo یاسمن محمدی پور 4 98/08 %
Photo فرنوش طغیانی 17 98/06 %
Photo Tara Mohammadi 3 96/43 %
Photo yasaman mohamadipur 51 95/86 %
Photo محمدجواد ملائی اردستانی 3 94/44 %
Photo Arzhang Saberi 4 93/33 %
Photo Soheila Karimi 123 92/71 %
Photo aram farhmand 10 92/31 %
Photo یاشار اسکندری 98 91/14 %
Photo پریسا سلوکی شهرضایی 72 89/49 %
Photo ارشیا قلمکاری 33 89/23 %
Photo Omid Aghababaei 20 87/92 %
Photo سجاد آقابابایی 2 87/50 %
Photo محدثه درویشی 1 87/50 %
Photo Fardin Azhdari 27 86/58 %
Photo نازيلا حاجي صباغ 31 85/94 %