e-citizen طراحی شده است تا با شرح و توضیح چکونگی کارکرد اینترنت و اینکه از آن می توان برای اهداف وسیعی استفاده کرد، به داوطلبان کمک کنند تا بیشترین استفاده را از اینترنت ببرند. اهدافی که با استفاده از اینترنت دنبال می شوند عبارتند از: داد و ستد با بخش های دولتی، کسب اطلاعات، خرید محصولات و برقراری ارتباط از طریق شبکه با دوستان و آشنایان. شهروندان با کسب این مهارتهای روی خط به جنبه های ارتقاء دهنده جامعه اطلاعاتی دست خواهند یافت.
آموزش شهروند الکترونیک برای چه کسانی مناسب است؟
e-citizen بطور ویژه ای برای ارائه خدمات به آنهایی طراحی شده است که دارای دانش و اطلاعات اندکی از کامپیوتر و اینترنت هستند. این افراد می توانند گروههای زیر باشند (البته فقط محدود به این گروهها نمی شوند):
- شهروندان سالمند
- دادوستدهای حرفه ای که با اینترنت در ارتباط نیستند
- خدمتکاران عمومی
- کارکنان در زمینه مهاجرت
- افرادی که مدت زیادی بی کار بوده اند
- افرادی که خارج از منزل کار نمی کنند
e-citizen برای همگان صرف نظراز موقعیت اجتماعی، تحصیلات، سن، سطح توانایی و درک می باشد اما داشتن اطلاعات و دانش اندکی از کامپیوتر قبل از ثبت نام برای این برنامه می تواند مفید باشد.
داوطلبان آموزش شهروند الکترونیک چه مهارتهایی را کسب خواهند کرد؟
با تکمیل آموزش شهروند الکترونیک داوطلبان مهارتهایی را کسب خواهند کرد که به آنها امکان می دهد تا بطور کامل در جامعه الکترونیکی(e-society) مشارکت کنند. داوطلبان:
- از منابع اطلاعاتی وخدمات موجود روی خط آگاه خواهند شد.
- قادر به جستجو درworld wide web و استخراج اطلاعات مفید در زمینه های اخبار، دولت، مشتری، مسافرت، آموزش، اشتغال، بهداشت، گروه های مورد علاقه و تجارت خواهند کرد.
- قادر به جستجوی اطلاعات از منابع مختلف خواهند شد.
- قادر به استفاده از خدمات دولت الکترونیکی(e-government) و خدمات تجاری روی خط (مثلا خدمات بانکی) خواهند شد.
- معاملات روی خط را انجام خواهند داد (مثلا رزرو کردن بلیط هواپیما)
- قادر خواهند بود تا به عنوان یک شهروند الکترونیکی کاملا مشارکت داشته باشند.
شهروند الکترونیک چه حوزه هایی را تحت پوشش دارد؟
1) مهارتهای پایه: بخش مهارتهای پایه به داوطلب اطلاعات و مهارتهای لازم جهت استفاده از کامپیوتر و اینترنت را می دهد. این بخش شامل:
- کامپیوتر
- فایل ها و پوشه ها
- برنامه های کاربردی ساده
- مبانی اینترنت
- مبانی ایمیل
2) جستجوی اطلاعات: بخش جستجوی اطلاعات داوطلب را از ماهیت و وسعت اطلاعات موجود روی اینترنت در زمینه های خبری، دولت، مشتری،
مسافرت، تعلیم و آموزش، اشتغال، پزشکی، آشنا می سازد. این بخش شامل:
- جستجو
- محدوده وسیعی از منابع اینترنتی
- احتیاط ها
- نتایج و خطرات
- اعتبار و وثوق اطلاعات
3) مشارکت الکترونیکی: با کسب مهارتهای کامپیوتر و جستجو در اینترنت، این بخش مجموعه مهارتهای لازم برای داوطلب را تکمیل می کند تا یک شهروند الکترونیکی شود. این بخش شامل:
- خدمات روی خط(online)
- برنامه های کاربردی عملی