درمورد این که تاریخچه زبان برنامه نویسی پایتون چیست باید گفت، زبان برنامه نویسی پایتون، در اواخر دهه ۱۹۸۰، توسط « Guido Van Rossum» محقق هلندی ابداع شد. « Van Rossum» در سال ۱۹۸۹ پیاده سازی پایتون را آغاز کرد و آن را جایگزین زبان ABC معرفی کرد.
« Van Rossum» در ۱۳ ژانویه ۱۹۵۶ در هلند متولد شد او به دلیل بهرهمندی از هوش و پشتکار فراوان به موفقیت های بسیاری دست پیدا کرد.
« Van Rossum» پایتون را زمانی که در مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه مشغول به کار بود ابداع کرد.
پیش از پایتون زبانی با نام ABC پیاده سازی شد که با مشکلات بسیاری روبرو بود اما برخی ویژگی های این زبان از دید Van Rossum خوب و کاربردی بودند. ازین رو او با بهره گیری از تعدادی از ویژگی های ABC، پایتون را پیاده سازی کرد. سیر تکاملی نسخه های مختلف پایتون به شرح زیر است.
نسخه نخستین: در فوریه ۱۹۹۱ « Van Rossum» مجموعه کدی با نام نسخه ۰/۹/۰ را منتشر کرد. این نمونه کد پایتون از تعدادی کلاس و روابط ارثبری، استثنا گردانی یا Exception handling، توابع و انواع داده list، dict و str و سیستم ماژول هایی مانند ماژولای ۳ تشکیل شده بود.
- نسخه۱: در ژانویه ۱۹۹۴ نسخه۱ پایتون تکمیل شد. ویژگی های جدیدی مانند ابزارهای برنامه نویسی Lambda، map، filter و Reduce. سپس در سال ۱۹۹۵ نسخه۲/۱ معرفی شد. پس از آن « Van Rossum» از در مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه در هلند به شرکت ابتکارات و تحقیقات ملی در آمریکا رفت و مطالعه برروی پایتون را در آنجا ادامه داد.
- نسخه های بعدی پایتون تا ۴/۱: ویژگی های جدید مانند پشتیبانی از اعداد مختلط و آرگومان های ماژولا ۳ به چشم میخورد. هدف Van Rossum، ایجاد امکان برنامه نویسی برای همه بود. به همین دلیل پروژهای به نام «برنامه نویسی کامپیوتر برای هرکس» را پایه ریزی کرد. پایتون در محور این پروژه قرار داشت به همین دلیل دستورات نحوی پایتون ساده و بسیار نزدیک به زبان انسان طراحی شده است. میتوان گفت که « Van Rossum» با شروع این پروژه نشان داد که هدف از ابداع پایتون چیست. نسخه۱ پایتون تا ۶/۱ زیر نظر شرکت ابتکارات و تحقیقات ملی پیاده سازی شد.
- نسخه۲: نسخه۲ در سال ۲۰۰۰ زیرنظر بنیاد BeOpen منتشر شد و نسخه های ۱/۲، ۲/۲، ۵/۲، ۶/۲ نیز در این مجموعه منتشر شدند.
- نسخه۳: این نسخه با هدف رفع نقص های نسخه قبلی طراحی شده و خاصیت عقبگرد ندارد. به این معنا که کدهای نوشته شده با پایتون نسخه ۲ را نمیتوان به راحتی به نسخه جدید ترجمه کرد.